Elitro Europe Kft.            Kérdése van? Hívjon minket! +3630 13 00000

Vásárlási feltételek

Általános szerződési feltételek
Adatkezelési tájékoztató
Általános szerződési feltételek
Általános szerződési feltételek

Általános szerződési feltételek

Rövid összefoglaló:

A www.elitro.hu weboldalt (a továbbiakban: Weboldal) Elitro Europe Kft. (cégjegyzékszám: 01-09-386247, adószám: 29304303-2-42) üzemelteti.

Általános Szerződési Feltételeinket alább olvashatja, illetve le is töltheti.

Adatkezelési tájékoztatónkat, az adatkezelési tájékoztató menüben tekintheti meg.

A jelen ÁSZF hatálya kiterjed a Magyarország területén nyújtott minden olyan elektronikus kereskedelmi szolgáltatásra, amely a www.elitro.hu weboldalon keresztül történik. Továbbá jelen ÁSZF hatálya kiterjed minden olyan kereskedelmi ügyletre Magyarország területén, amely jelen szerződésben meghatározott Felek között jön létre.

 

Az adatkezelő adatai: Elitro Europe Kft.

Az adatkezelő neve: Elitro Europe Korlátolt felelősségű társaság. Rövidítet cégnév: Elitro Europe Kft.

A társaság székhelye: 1064 Budapest, Izabella utca 68, ép: B.

A társaság adószáma: 29304303-2-42

Nyilvántartó cégbíróság: Fővárosi Törvényszék Cégbírósága

A vállalkozó elektronikus elérhetősége: e-mail: info@elitro.hu

A vállalkozó telefonos elérhetősége:+3630 13 00000

Az ÁSZF teljes szövege a honlapon olvasható folyamatosan.

Amennyiben Ön úgy dönt, hogy interneten keresztül rendel az általunk forgalmazott és kínált termékekből, az alábbi feltételek és garanciák mellett biztosítjuk a kiválasztott termék értékesítését, illetve házhoz szállítását. Részletes Általános Szerződési Feltételeinket alább olvashatja, illetve le is töltheti.

Adatkezelési tájékoztatónkat, a honlapon az Adatkezetlési tájékoztató menűben tekintheti meg.

 1. Minimum rendelési érték nincs.
 2. A honlapon található minden termék- és egyéb ajánlatunk a készlet erejéig érvényes.
 3. A honlapon feltüntetett árak tartalmazzák az általános forgalmi adót (ÁFA).
 4. Minden esetben küldünk számlát, melyet kérjük, őrizzen meg a későbbi esetleges ügyintézés megkönnyítése érdekében.
 5. Amennyiben a címe nem pontos, esetleg megváltozott, kérjük, azonnal értesítsen bennünket.
 6. A megrendelt termék átvehető személyesen, előre egyeztetett időpontban a honlapon megadott raktár, átvételi ponton vagy utánvétes küldeményként juttatjuk el ügyfeleinkhez, akik a szállító cég munkatársánál tudják annak ellenértékét kifizetni. Továbbá Ön a megrendelt termék ellenértékét kifizetheti a helyszínen készpénzzel vagy utalással is.
 7. A szállítási módok és annak költségei:

Futárral – Vidékre - Szállítási költség: 8 000 Ft

Futárral – Főváros - Szállítási költség: 5 000 Ft

     Személyes átvétel a raktárunkban is lehetséges.

   

     A személyes átvétel kizárólag előzetes bejelentkezés alapján történik!
          Egyeztessen Ön időpontot telefonon: +3630 13 00000
          Raktár, átvételi pont: 1047 Budapest, Fóti út 56\B
          A termék átvehető hétfőtől - vasárnapig: 08.00-22.00 óra között!
          A személyes átvétel ingyenes.

 1. Vásárlás, illetve átvétel előtti ingyenes kipróbálási lehetőséget biztosítunk,
  kizárólag előzetes bejelentkezés alapján, a raktár, átvételi ponton: 1047 Budapest, Fóti út 56\B
  Egyeztessen Ön időpontot telefonon: +3630 13 00000
  A termék kipróbálható és átvehető a hét minden napján, hétfőtől - vasárnapig: 08.00-22.00 óra között, az előre leegyeztetett időpontban.
 2. Kérjük, hogy küldeményét a kézhezvételkor ellenőrizze. Hiányos küldemény esetén reklamációt 3 napon belül fogadunk el.
 3. Amennyiben az Ön által rendelt terméket hibás, sérült állapotban kapná kézhez, vagy esetlegesen nem egyezne meg az Ön által elvártakkal, úgy a kézhezvételtől számított 14 napon belül visszavásárlási garanciát biztosítunk. A kifogásolt, használatba még nem vett terméket visszavesszük, és a vételárat haladéktalanul visszafizetjük Önnek.
 4. A visszatérítés abban az esetben lehetséges, amennyiben a vételárat már megfizette. A vételár megfizetéséig az áru tulajdonjoga minket illet.
 5. Az árut személyesen vagy futárral kérjük a raktár, átvételi pont címünkre visszaküldeni. Az egyéb módon feladott küldeményeket nem áll módunkban visszavenni.
 6. Az árváltoztatás jogát fenntartjuk.
 7. A honlapon, webáruházban történő vásárlás kizárólag az Általános Szerződési Feltételek elfogadásával lehetséges.

További kérdéseivel keressen a +3630 13 00000 telefonszámon.

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK (részletes)

Jelen szerződés felei, egyrészről a www.elitro.hu weboldalt és webáruházat üzemeltető Elitro Europe Kft. (székhely: 1064 Budapest, Izabella utca 68, ép: B., (cégjegyzékszám: 01-09-386247, adószám: 29304303-2-42) - a továbbiakban Kereskedő, másrészről minden jogképes természetes és jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező gazdálkodó szervezet – a továbbiakban Megrendelő –, amennyiben az itt megfogalmazott Általános Szerződési Feltételeket (a továbbiakban ÁSZF) elfogadja, és magára nézve kötelezőnek ismeri el.

 1. A honlapon, a webáruházban vásárolni csak a jelen Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban ÁSZF) elfogadásával lehet.
 2. A honlapon, a webáruházban történő vásárlás távértékesítésnek számít. A jelen szerződési feltételeket letölthető formátumban itt találja, azt teljes egészében saját gépére letöltheti, tárolhatja. A Kereskedő ily módon tesz eleget a 2001. évi CVIII. tv. 4-5. §-ban, illetve a 45/2014 (II.26.) Kormányrendelet 11. és 15. §-ban előírt hozzáférési kötelezettségének.

A szerződéskötés menete

 1. A weboldalon, a webáruházban történő vásárláshoz előzetes regisztráció nem szükséges.
 2. Az egyes termékek típusuk, anyaguk szerint, stb. vannak csoportosítva, mely csoportosítások egyben megkönnyítik a keresésüket különböző szempontok szerint. 5. A kínált termékek egységes módon kerülnek rögzítésre, és bármi módon is keresett, talált rájuk, az egyes termékekről a következő adatok kerülnek rögzítésre, így ezek szolgálnak tájékoztatásul:
  a. termék neve,
  b. termék bruttó egységára,
  c. termék cikkszáma,
  d. rövid leírás,
  e. egy vagy több kép a termékről,
  f. termék főbb paraméterei.
 3. Minden terméknél megtalálható a kosár ikon. Erre kattintva a kívánt terméket a rendszer beteszi az Ön kosarába, melyből a válogatás végén a megrendelés elkészül. A kosár ikon előtt Önnek lehetősége van már megadni, hogy az adott termékből mennyit kíván megrendelni. A darabszámot be is tudja írni itt, vagy a fel-le nyilakkal tudja a már beállított értéket növelni, illetve csökkenteni.
 4. Amennyiben rákattint a kosár ikonra, feltűnik egy választó ablak. Ön itt eldöntheti, hogy a kosarát akarja megtekinteni, vagy folytatja tovább a böngészést. Amennyiben Ön nem választ, néhány másodperc múlva a rendszer ezt úgy értelmezi, hogy a böngészést választotta.
 5. Ha a kosár megtekintését választotta, a rendszer megmutatja Önnek a kosár pillanatnyi tartalmát. Az termék elnevezését, egységárát, a tételek összárát és a végösszeget. Önnek itt joga van a darabszámot növelni, csökkenteni, sőt a kosárból az adott tételt törölni. Kérjük, hogy az esetleges törlésnél, mind az igényelt darabszám módosításakor használja a Frissítés - nyilak - ikont, mivel a változás csak ennek hatására rögzítődik.
 6. A kosár megtekintése után Ön visszatérhet a termék megtekintéséhez, vásárlásához, vagy indíthatja a megrendelését. A vásárlás folytatása esetén Ön újra arra az oldalra tér vissza, ahonnan a kosárba tett egy terméket.
 7. Amennyiben Ön a megrendelés indítását választja, a rendszer összesíti a megrendelése adatait - terméknév, cikkszám, egységár, mennyiség és összesen -, továbbá az egyes megrendelési tételeket is összesíti, megmutatva a tervezett megrendelés végösszegét. Az itt mutatott végösszeg még nem tartalmazza a szállítási költségeket. Amennyiben változtatni kíván a tételeken, úgy kattintson a „Vissza” linkre. Továbbá lehetősége van megjegyzést fűzni a megrendeléshez. Kérjük, minden esetben ellenőrizze le megrendelését annak elfogadása előtt, hogy az esetleges darabszám elütések javítását, a mégsem kívánt termék törlését még az megrendelés elküldése előtt javítani tudja a 8. pont szerint. Ha a megrendelését el kívánja küldeni, akkor kattintson a „Megrendel” gombra. Ezután szíveskedjen kiválasztani a fizetési módot, majd a szállítási módot.

Javasoljuk, hogy amennyiben teheti használja ki a kipróbálási lehetőséget, mivel a terméktípusok különböznek. A kipróbálás lehetőségével Ön pontosan ki tudja választani melyik szék kényelmes a magassága és súlya szempontjából, illetve a helyszínen megtekintheti a terméktipusok színeit is.

Amennyiben nincs ideje, távol van vagy vidéken tartózkodik, javasoljuk hogy kérjen ingyenes tanácsadást telefonon: +3630 13 00000.

 1. A következő lapon szíveskedjen megadni minden kért adatot: nevét, elérhetőségeit és e-mail címét stb. A cím, illetve telefonszám megadása is kötelező.
 2. Ha kitöltötte az űrlapot, mielőtt rákattint a megrendel gombra, megjegyzést is írhat. A megrendelés gomb felett Ön el kell fogadja (be kell pipálja) az ÁSZF-et és az Adatkezelési tájékoztató elfogadását. A megrendelés továbbításáról a honlapon automatikus tájékozató kerül kiírásra, illetve értesítést küld a rendszer a megadott e-mail címre.
 3. A kosarat bármikor megtekintheti, a fejlécen található "Kosár" szóra kattintva.
 4. A honlapon, webáruházban Ön által megrendelt termékekről kiállított elektronikus megrendelés írásba foglalt szerződésnek minősül, azt ügyviteli rendszerünkben rögzítjük, dolgozzuk fel. Minden egyes megrendelése az ügyviteli rendszerünkben hozzáférhető, visszakereshető.
 5. A honlapon, webáruházban történt megrendeléseiről e-mailben értesítjük, az Ön által megadott e-mail címre küldött levélben a megrendelés rögzítését követően. A megrendelések feldolgozása elektronikusan történik. Az esetleges elütésekből származó hibák így a darabszámra vonatkozhatnak, illetve a kosár összeállításából eredhetnek az Ön részéről. A téves termék adatok megadása a társaságunk felelőssége. Mindkettőre kiterjedően kérjük, hogy figyelmesen ellenőrizze a megrendelés visszaigazolását, és ha hibát, eltérést tapasztal, akkor arról telefonon vagy válasz e-mail-ben haladéktalanul tájékoztasson minket. Telefon: +3630 13 00000, e-mail: info@elitro.hu

Költségek

 1. Minden megrendelés a megrendelt termékek egységára és darabszáma függvényében fizetési kötelezettséget von maga után az Ön részére. Ezt Ön a megrendelés elküldésével kifejezetten tudomásul veszi.
 2. A termékek vételára, egységára bruttó értéken kerül feltüntetésre, azaz az ár tartalmazza az ÁFA-t.
 3. A megrendelés összeállításakor, a kosár tartalmáról a rendszer minden alkalommal megmutatja az egyes rendelés tételek összárát és a teljes megrendelés összárát.
 4. A kosár összára nem tartalmazza az egyéb költségeket.
 5. Kereskedő külön csomagolási költséget nem számol fel, de szállítási díjat igen, kivéve a személyes átvételt, ami ingyenes. A szállítási díjak a honlapon megtalálhatók, illetve rendeléskor kiválaszthatóak. Ha a megrendelést Kereskedő csak több csomagban tudja teljesíteni, az áruk beszerzésének eltérő ideje, módja miatt, a megrendelés teljesítési ütemezése, csomagméreti korlátok miatt, stb. akkor minden kiküldött csomag után felszámolhatja a szállítási díjat.

Fizetési és szállítási feltételek

 1. Kereskedő a megrendelt árut házhoz szállítja, a megrendeléskor megadott megadott címre. A szállításhoz Kereskedő külső szolgáltatást vesz igénybe, futárszolgálat révén.
 2. Megrendelő a megrendelés elküldésével kifejezett hozzájárulását adja ahhoz, hogy Kereskedő a nevét, levelezési címét a szállító külső cégnek átadja abból a célból, hogy az a csomagot ki tudja szállítani Megrendelő részére.
 3. A csomagokat, ha utánvétes küldeményként juttattjuk el a vevőkhöz, az ellenértékét a csomag átvételével egyidejűleg kell megfizetnie a csomagot kiszállító cég munkatársának.

Kellékszavatosság

 1. Megrendelő hibás teljesítés esetén a Kereskedővel szemben kellékszavatossági igényt érvényesíthet a Polgári Törvénykönyv szabályai szerint.
 2. Megrendelő választása szerint az alábbi kellékszavatossági igényekkel élhet: kérhet kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha az ezek közül az Ön által választott igény teljesítése lehetetlen vagy a vállalkozás számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna. Ha a kijavítást vagy a kicserélést nem kérte, illetve nem kérhette, úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását vagy a hibát a vállalkozás költségére Ön is kijavíthatja, illetve mással kijavíttathatja vagy - végső esetben - a szerződéstől is elállhat.
 3. Választott kellékszavatossági jogáról egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban Megrendelő viseli, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra a vállalkozás adott okot.
 4. Megrendelő köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított kettő hónapon belül közölni. Megrendelő a szerződés teljesítésétől számított két éves elévülési határidőn túl kellékszavatossági jogait már nem érvényesítheti. A garancia a termék alkatrészekre 24 hónap, az anyagra pedig 3 hónap.
 5. A teljesítéstől számított hat hónapon belül a kellékszavatossági igény érvényesítésének a hiba közlésén túl nincs egyéb feltétele. Megrendelőnek csak a vásárlás dátumát kell igazolnia. A teljesítéstől számított hat hónap eltelte után azonban már Megrendelő köteles bizonyítani, hogy a felismert hiba már a teljesítés időpontjában is megvolt.
 6. Kereskedőt nem terheli szavatossági kötelezettség,
  a. ha a hibát a jogosult a szerződéskötés időpontjában ismerte, vagy
  b. ha a hibát a jogosultnak a szerződéskötés időpontjában ismernie kellett.

Termékszavatosság

 1. Ingó dolog (termék) hibája esetén Megrendelő – választása szerint – a kellékszavatosság vagy termékszavatossági igényt érvényesíthet.
 2. Termékszavatossági igényként Megrendelő kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheti.
 3. A termék akkor hibás, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek vagy pedig, ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal.
 4. Termékszavatossági igényét Megrendelő a terméknek a Kereskedő általi forgalomba hozatalától számított két éven belül érvényesítheti. E határidő elteltével e jogosultságát elveszti.
 5. Termékszavatossági igényét kizárólag az ingó dolog gyártójával vagy forgalmazójával szemben gyakorolhatja. A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén Megrendelőnek kell bizonyítania.
 6. Kereskedő kizárólag akkor mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól, ha bizonyítani tudja, hogy:
  a. a terméket nem üzleti tevékenysége körében gyártotta, illetve hozta forgalomba, vagy
  b. a hiba a tudomány és a technika állása szerint a forgalomba hozatal időpontjában nem volt felismerhető vagy
  c. a termék hibája jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazásából ered.
 7. Kereskedőnek a mentesüléshez elegendő egy okot bizonyítania.
 8. Megrendelő ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet. Termékszavatossági igényének eredményes érvényesítése esetén azonban a kicserélt termékre, illetve kijavított részre vonatkozó kellékszavatossági igényét a gyártóval szemben érvényesítheti.

Jótállás

 1. A szerződés hibátlan teljesítéséért a Kereskedő felel, és a jótállás egy éves időtartama alatt a felelősség alól csak akkor mentesül, ha bizonyítja, hogy a hiba oka a teljesítés után keletkezett.
 2. A jótállás keretében Megrendelő a jótállási idő alatt felmerülő minőségi kifogás esetében lényegében a szavatossági jogokat (kijavítást, kicserélést, árleszállítást, elállást) – de kedvezőbb feltételekkel – érvényesítheti.
 3. Ugyanazon hiba miatt Megrendelő kellékszavatossági és jótállási igényt, illetve termékszavatossági és jótállási igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet, egyébként viszont a jótállásból fakadó jogok a kellékszavatosságból és a termékszavatosságból eredő jogosultságoktól függetlenül megilletik.

Elállási jog

 1. Megrendelőt az árunak a megrendelő vagy az általa megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy általi átvételének napjától kezdődően 14 napon belül indokolás nélküli elállási jog illeti meg.
 2. A 41. pontban foglaltak nem érintik a megrendelő azon jogát, hogy az elállási jogát a szerződéskötés napja és a termék átvételének napja közötti időszakban is gyakorolja.
 3. Megrendelőt a szerződés megkötése, azaz a megrendelésének visszaigazolása előtt megilleti az ajánlat visszavonásának joga, ami a szerződés megkötésére kiterjedő ajánlati kötöttséget megszünteti.
 4. Megrendelő az elállási jogát úgy gyakorolhatja, hogy a Kereskedőhöz köteles eljuttatni (például elektronikus úton küldött levél útján, az alábbi címre: info@elitro.hu), erre vonatkozó egyértelmű nyilatkozatát.
 5. Amennyiben az elállás a termék átvétele után történik, úgy Megrendelőnek az elállási nyilatkozattal együtt vagy legkésőbb további 14 napon belül vissza kell küldenie az elállásban érintett terméket, termékeket is változatlan formában. A termék visszaküldésének közvetlen költségét Megrendelő viseli.
 6. Az elállás céljából felhasználhatja az alábbi elállási nyilatkozat mintát, vagyletöltheti innen.
  Címzett:

Alulírott kijelentem, hogy gyakorlom elállási jogomat az alábbi termék/ek adásvételére irányuló szerződés tekintetében:
Szerződéskötés vagy átvétel időpontja.
Elállásban érintett termék/ek:
A fogyasztó neve:
A fogyasztó címe:
A fogyasztó aláírása: (kizárólag papíron tett nyilatkozat esetén)
Kelt

 1. Elállás esetén a Kereskedő haladéktalanul, de legkésőbb az elállási nyilatkozat és a visszaküldött termék/ek kézhezvételétől számított 14 napon belül visszatéríti Megrendelőnek a vételárat és az elsődleges kiküldés költségét, amennyiben azokat Megrendelő már kifizette.

Ügyfélszolgálat, panaszkezelés, vitarendezés

 1. Amennyiben a Megrendelőnek bármelyik megrendelésével kapcsolatban kérdése, panasza van, elsősorban forduljon a Kereskedőhoz. Elérhetőségünk telefonon +3630 13 00000, e-mail: info@elitro.hu. A panaszkezelés helye a Raktár, átvételi pont: 1047 Budapest, Fóti út 56\B.
 2. A Kereskedő a bejelentett panaszt legfeljebb 30 napon belül köteles kivizsgálni és választ adni Megrendelőnek a panasz megtételének módján, illetve mindenképp írásban, ha a panaszt alaptalannak tartja, nem fogadja el.
 3. Megrendelőnek joga van elutasított panaszával a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara mellett működő Békéltető Testülethez (1016 Budapest, Krisztina krt. 99. III. em. 310. Levelezési cím: 1253 Budapest, Pf.: 10., e-mail cím: bekelteto.testulet@bkik.hu, fax: 06 (1) 488 21 86, telefon: 06 (1) 488 21 31) fordulni. Kereskedő a Békéltető Testület által indított eljárásban köteles együttműködni.

Záró rendelkezések

 1. Kereskedő a honlapján sütiket (cookie) használ. A süti (cookie) egy kis fájl, amely akkor kerül a számítógépre, amikor Megrendelő a webhelyet meglátogatja. A sütik általánosságban megkönnyítik a weboldal használatát a felhasználók számára, információt gyűjtenek, megjegyzik a látogató egyéni beállításait, stb.
 2. Megrendelő a sütiket ellenőrizni, be-, illetve kikapcsolni a saját böngésző programjában tudja. A legtöbb böngésző alapértelmezettként automatikusan elfogadja a sütiket, de ezek általában megváltoztathatóak. A böngésző adott esetben felajánlja a választás lehetőségét, hogy a felhasználó szeretne vagy nem sütiket engedélyezni.
 3. Fontos tudni, hogy a sütik célja a weboldal használhatóságának és folyamatainak megkönnyítése vagy lehetővé tétele, a cookie-k alkalmazásának megakadályozása vagy törlése által előfordulhat, hogy a Megrendelő nem lesz képe a weboldal funkcióinak teljes körű használatára, illetve hogy a weboldal a tervezettől eltérően fog működni a böngészőben.
 4. A honlap tartalma (szövegek, képek, animációk, videók) az Elitro Europe Kft. tulajdonát, illetve használati jogát képezik, valamint a szerzői jog védelme alatt állnak. A weboldal bármely tartalmi eleme a tulajdonos hozzájárulása nélkül nem felhasználható.
 5. Jelen ÁSZF közzétételével és külön PDF fájlformátumban letölthetőtételével Kereskedő az ÁSZF-et oly módon tette hozzáférhetővé, amely lehetővé teszi a Megrendelő számára, hogy tárolja és előhívja azt.
 6. A távollévők között kötött szerződésekről a 2001. évi CVIII. törvény az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről, illetve a 45/2014 (II.26.) Kormányrendelet a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól az irányadóak.
 7. Az Általános Szerződési Feltétetek változtatási jogát fenntartjuk. A módosítások csak kihirdetésük, a honlapon történő közzétételüket követően válnak hatályossá.

Budapest, 2021.11.03

Adatkezelési tájékoztató
Adatkezelési tájékoztató

Az Ön adatainak biztonsága

A www.elitro.hu weboldalt (a továbbiakban: Weboldal) Elitro Europe Kft. (cégjegyzékszám:  01-09-386247, adószám: 29304303-2-42) üzemelteti.

Általános Szerződési Feltételeinket alább olvashatja, illetve le is töltheti.

Adatkezelési tájékoztatónkat itt tekintheti meg.

Jelen dokumentum célja, hogy Elitro Europe Kft., mint adatkezelő (továbbiakban Adatkezelő) leírja az alábbi adatvédelmi és adatkezelési elveket tartalmazó nyilatkozatot, melyet magára nézve jogilag kötelező érvényűnek tekint. A weboldal az olvasói által megadott személyes adatokat bizalmasan, a hatályos jogszabályi előírásokkal összhangban kezeli, gondoskodik azok biztonságáról, megteszi azokat a technikai és szervezési intézkedéseket, amelyek a vonatkozó jogszabályi rendelkezések és más ajánlások érvényre juttatásához szükségesek.

A személyes adatok védelme során az „adatkezelés jogszabályi háttere” pontban ismertetem azokat a jogszabályokat, amelyeket elsődlegesen figyelembe kell venni az adatkezelés során. Az adatvédelmi nyilatkozatom kialakításnál az Európai Bizottság és a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság vonatkozó ajánlásait és állásfoglalásait is figyelembe vettem. A honlap látogatóinak személyes adatait a hatályos jogszabályi előírásoknak megfelelően kezelem. Csak olyan jellegű és mennyiségű személyes adatot kezelek, amely az adatkezelés céljához feltétlenül szükséges. A már nem szükséges, vagy jogalap nélkül kezelt adatokat automatikusan törli a rendszer. Az adatkezelés időtartama alatt Önnek, mint érintettnek bármikor joga van tájékoztatást kérni az adatkezelésről, továbbá a jogérvényesítést tárgyaló pontban leírtak szerint egyéb jogaival korlátozások nélkül élhet. Adatkezeléssel kapcsolatos nyilatkozatot vagy tájékoztatásra vonatkozó kérdéseket, kérvényt írásban közölhet felém elektronikus vagy postai úton, a lentebb megadott elérhetőségeimen. A NAIH, mint felügyeleti hatóság adatvédelmi nyilvántartást nem vezet a továbbiakban, így adatkezelési azonosító megjelölést nem talál a jelen tájékoztatóban. A jelen adatkezelési tájékoztató hatálya nem terjed ki azon adatkezelésekre, amelyek a honlapokon hirdető, vagy azon más módon megjelenő az adatkezelőn kívüli harmadik személyek promócióihoz, nyereményjátékaihoz, szolgáltatásaihoz, az általuk közzétett tartalmakhoz kapcsolódnak. Szintén nem terjed ki a hatálya olyan weboldalak, szolgáltatók szolgáltatásaira és adatkezeléseire, melyekre a tájékoztató hatálya alá tartozó honlapokon található hivatkozás vezet. Az ilyen szolgáltatásokra a szolgáltatást üzemeltető harmadik személyek adatkezelési tájékoztatójában foglalt rendelkezések irányadók, és ezekért az adatkezelésekért az adatkezelő semmilyen felelősséget nem vállal.

A 14. életévét be nem töltött kiskorú és az egyébként cselekvőképtelen érintett nevében, amennyiben az adatkezeléshez szükséges, a törvényes képviselője adhat hozzájárulást. A 14. életévet betöltött, de 16. életévét még be nem töltött kiskorú, valamint az egyébként korlátozottan cselekvőképes személy a törvényes képviselőjének beleegyezésével vagy utólagos jóváhagyásával adhat hozzájárulást az adatkezeléshez. A 16. életévét betöltött kiskorú személy önállóan adhat hozzájárulást, jognyilatkozata érvényességéhez törvényes képviselőjének beleegyezése vagy utólagos jóváhagyása nem szükséges az adatkezelést érintően. Amennyiben nem saját személyes adataikat adják meg, az adatközlő kötelessége az érintett hozzájárulásának beszerzése.

A jelen tájékoztatóban foglaltak betarthatósága és az eredményes együttműködés érdekében kérem, hogy fokozottan ügyeljen személyes adatainak védelmére ez által is csökkentve a visszaélések lehetőségét. Ön is, mint érintett, felelősséggel tartozik minden olyan eseményért, mely személyes adatainak felhasználásával jön létre. Az érintettek szándékos vagy gondatlan magatartásából származó károkért, illetve az ebből fakadóan bekövetkező személyes adattal való visszaéléssel kapcsolatban keletkezett károkért a jogi felelősséget kizárom.

A jelen adatkezelési tájékoztató szabályzatként működik. Elitro Europe Kft., mint adatkezelő fenntartja a jogot jelen adatkezelési tájékoztató egyoldalú megváltoztatására, az érintettek, felhasználók, jelentkezők, üzleti partnerek stb. honlap illetve jelen tájékoztató útján történő értesítése mellett.

A felhasználó a honlapra történő látogatásával, illetve a szolgáltatások Elitro Europe Kft.-vel történő megrendelésével, és igénybevételével elfogadja a tájékoztató mindenkor hatályos rendelkezéseit.

Az adatkezelő adatai: Elitro Europe Kft., Magyarországon bejegyzett korlátolt felelősségű társaság, adatkezelőként jár el.

Az adatkezelő neve: Rövidítet cégnév: Elitro Europe Kft .

A társaság székhelye: 1064 Budapest, Izabella utca, 68, ép: B.

A társaság adószáma: 29304303-2-42

Nyilvántartó cégbíróság: Fővárosi Törvényszék Cégbírósága

A vállalkozó elektronikus elérhetősége: e-mail: info@elitro.hu

A vállalkozó telefonos elérhetősége: +3630 13 00000

Az adatkezelési tájékoztatói teljes szövege a honlapon olvasható folyamatosan.

 

Az adatkezelés során használt fontosabb fogalmak magyarázata

 

Az Adatkezelési tájékoztatóban használt kifejezéseket a 2016/679. EU Rendelet (GDPR), rendelkezései között meghatározott fogalmak szerint kell értelmezni.

 1. „személyes adat”: azonosított vagy azonosítható természetes személyre („érintett”) vonatkozó bármely információ; azonosítható az a természetes személy, aki közvetlen vagy közvetett módon, különösen valamely azonosító, például név, szám, helymeghatározó adat, online azonosító vagy a természetes személy testi, fiziológiai, genetikai, szellemi, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára vonatkozó egy vagy több tényező alapján azonosítható;
 2. „adatkezelés”: a személyes adatokon vagy adatállományokon automatizált vagy nem automatizált módon végzett bármely művelet vagy műveletek összessége, így a gyűjtés, rögzítés, rendszerezés, tagolás, tárolás, átalakítás vagy megváltoztatás, lekérdezés, betekintés, felhasználás, közlés, továbbítás, terjesztés vagy egyéb módon történő hozzáférhetővé tétel útján, összehangolás vagy összekapcsolás, korlátozás, törlés, illetve megsemmisítés;
 3. „az adatkezelés korlátozása”: a tárolt személyes adatok megjelölése jövőbeli kezelésük korlátozása céljából;
 4. „profilalkotás”: személyes adatok automatizált kezelésének bármely olyan formája, amelynek során a személyes adatokat valamely természetes személyhez fűződő bizonyos személyes jellemzők értékelésére, különösen a munkahelyi teljesítményhez, gazdasági helyzethez, egészségi állapothoz, személyes preferenciákhoz, érdeklődéshez, megbízhatósághoz, viselkedéshez, tartózkodási helyhez vagy mozgáshoz kapcsolódó jellemzők elemzésére vagy előrejelzésére használják;
 5. „adatkezelő”: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely a személyes adatok kezelésének céljait és eszközeit önállóan vagy másokkal együtt meghatározza; ha az adatkezelés céljait és eszközeit az uniós vagy a tagállami jog határozza meg, az adatkezelőt vagy az adatkezelő kijelölésére vonatkozó különös szempontokat az uniós vagy a tagállami jog is meghatározhatja;
 6. „adatfeldolgozó”: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely az adatkezelő nevében személyes adatokat kezel;
 7. „címzett”: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, akivel vagy amellyel a személyes adatot közlik, függetlenül attól, hogy harmadik fél-e. Azon közhatalmi szervek, amelyek egy egyedi vizsgálat keretében az uniós vagy a tagállami joggal összhangban férhetnek hozzá személyes adatokhoz, nem minősülnek címzettnek; az említett adatok e közhatalmi szervek általi kezelése meg kell, hogy feleljen az adatkezelés céljainak megfelelően az alkalmazandó adatvédelmi szabályoknak;
 8. „harmadik fél”: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely nem azonos az érintettel, az adatkezelővel, az adatfeldolgozóval vagy azokkal a személyekkel, akik az adatkezelő vagy adatfeldolgozó közvetlen irányítása alatt a személyes adatok kezelésére felhatalmazást kaptak;
 9. „az érintett hozzájárulása”: az érintett akaratának önkéntes, konkrét és megfelelő tájékoztatáson alapuló és egyértelmű kinyilvánítása, amellyel az érintett nyilatkozat vagy a megerősítést félreérthetetlenül kifejező cselekedet útján jelzi, hogy beleegyezését adja az őt érintő személyes adatok kezeléséhez;
 10. „adatvédelmi incidens”: a biztonság olyan sérülése, amely a továbbított, tárolt vagy más módon kezelt személyes adatok véletlen vagy jogellenes megsemmisítését, elvesztését, megváltoztatását, jogosulatlan közlését vagy az azokhoz való jogosulatlan hozzáférést eredményezi;
 11. „biometrikus adat”: egy természetes személy testi, fiziológiai vagy viselkedési jellemzőire vonatkozó minden olyan sajátos technikai eljárásokkal nyert személyes adat, amely lehetővé teszi vagy megerősíti a természetes személy egyedi azonosítását, ilyen például az arckép vagy a daktiloszkópiai adat;
 12. „egészségügyi adat”: egy természetes személy testi vagy pszichikai egészségi állapotára vonatkozó személyes adat, ideértve a természetes személy számára nyújtott egészségügyi szolgáltatásokra vonatkozó olyan adatot is, amely információt hordoz a természetes személy egészségi állapotáról;
 13. „felügyeleti hatóság”: Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság
 14. „honlapok”: www.elitro.hu
 15. ”szolgáltatások”: az adatkezelő által nyújtott, igénybe vehető játék, rendezvény stb., honlapokon elérhető szolgáltatás
 16. „felhasználó”: Aki Elitro Europe Kft. bármilyen szolgáltatását igénybe veszi, üzenetet küld vagy a honlapot látogatja.
 17. „adatkezelési mód”: ahogyan az érintett adatait tároljuk, kezeljük, elektronikusan történik

 

Az adatkezelés fő jogszabályi háttere:

2016/679. EU Rendelet (a továbbiakban: GDPR), általános adatvédelmi rendelet (General Data Protection Regulation).

Magyarország Alaptörvénye VI. fejezetének (2) és (3) pontjában foglaltak, a személyes adatok védelméhez fűződő jogról;

Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény, (a továbbiakban Infotv.);

Az elektronikus információszabadságról 2005. évi XC. tv.;

Az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. tv.;

Polgári Törvénykönyv, 2013. évi V. tv. Továbbá: 1995. évi CXIX. törvény -a kutatás és a közvetlen üzletszerzés célját szolgáló név- és lakcímadatok kezeléséről (Katv.);

 1. évi CVIII. törvény - az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről (Eker. tv.);
 2. évi XLVIII. törvény - a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól (Grt.).

 

 1. évi C. törvény a számvitelről Szvt.

 

Az adatkezelés jogalapja:

Az adatkezelés célját az itt megjelölt jogalapokra történő hivatkozások határozzák meg.

Az érintett hozzájárulását adta személyes adatainak egy vagy több konkrét célból történő kezeléséhez.

Az adatkezelés olyan szerződés teljesítéséhez szükséges, amelyben az érintett az egyik fél, vagy az a szerződés megkötését megelőzően az érintett kérésére történő lépések megtételéhez szükséges.

Az adatkezelés az adatkezelőre vonatkozó jogi kötelezettség teljesítéséhez szükséges.

Az adatkezelés az érintett vagy egy másik természetes személy létfontosságú érdekeinek védelme miatt szükséges.

Az adatkezelés közérdekű vagy az adatkezelőre ruházott közhatalmi jogosítvány gyakorlásának keretében végzett feladat végrehajtásához szükséges.

Az adatkezelés az adatkezelő vagy egy harmadik fél jogos érdekeinek érvényesítéséhez szükséges, kivéve, ha ezen érdekekkel szemben elsőbbséget élveznek az érintett olyan érdekei vagy alapvető jogai és szabadságai, amelyek személyes adatok védelmét teszik szükségessé, különösen, ha az érintett gyermek.

Az adatkezelés során az adatok felvétele és kezelése egyes szolgáltatások (pl. nyereményjáték, webshop, bizonylatkészítés, stb.) igénybevétele esetén, jogszabályon (pl. az adózási és számviteli kötelezettségeket szabályozó 1995. évi CXVII., 2000. évi C. és 2003. évi XCII. törvényeken) alapul. Más esetekben az érintett az hozzájárulásán alapul. Az érintett jogosult arra, hogy hozzájárulását bármikor visszavonja. A hozzájárulás visszavonását ugyanolyan egyszerűn teheti meg, mint annak megadását.

Továbbá az adatkezelésünk jogalapját képezi társaságunk jogos érdeke is. Ebben az esetben érdekmérlegelési tesztet végzünk, amelynek célja, hogy az érintett adatainak kezelése szükséges, illetve arányos-e, és az adatkezelésnek az érintettre a legminimálisabb hatása van-e? Az érintett ebben az esetben tiltakozhat adatai kezelése ellen, és adatait nem kezeljük a továbbiakban.

 

Az adatfeldolgozók, külső szolgáltatók, adattovábbítás:

Elitro Europe Kft., mint adatkezelő meghatározza az adatkezelés célját, az adatfeldolgozó csak az adatkezelő utasításai alapján végez – jellemzően technikai – műveleteket az adatokon. A honlapok esetében adatfeldolgozó:

- Szolgáltató neve - internetes tárhely szolgáltató: https://www.szolgaltato.hu

- Google Analytics szolgáltatás: https://policies.google.com/privacy

- Facebook képpont, hirdetés optimalizáló szolgáltatás: https://www.facebook.com/legal/FB_Work_Privacy

 

Az alábbi esetben, és adatokkal:

A adatkezelővel szerződéses viszonyban lévő szervezetek (alvállalkozók) munkatársai, kizárólag fényképekhez, mozgóképekhez (video) férnek hozzá miközben a készült fényképeket, mozgóképeket (video) felhasználják, közzéteszik gazdasági, marketing célból. Ebben az esetben egyéb adatot az adatkezelő részükre nem ad át.

Vannak olyan külső szolgáltatók, amelyekkel az adatkezelő nem áll szerződéses jogviszonyban, azonban technikai okok miatt azok hozzáférhetnek a felhasználók bizonyos adataihoz, így pl. a honlapokon folytatott felhasználói aktivitásról adatokat gyűjthetnek, amelyek alkalmasak lehetnek a felhasználó azonosítására. Ilyen külső szolgáltatók lehetnek pl.: Facebook Ireland LTD., Google LLC, Instagram LLC., Twitter International Company Pinterest, Europe Ltd., PayPal Holdings Inc., Viber Media LLC, Vimeo, INC., YouTube LLC. Ezek a külső szolgáltatók a részükre továbbított személyes adatokat saját adatvédelmi irányelveik szerint kell, hogy kezeljék, jelen szabályzat értelmében nem minősülnek adatkezelőnek.

Amennyiben a honlapok üzemeltetéséhez technikailag kapcsolódó külső szolgáltató, az adatkezelők tájékoztatása nélkül adatkezelési tevékenységet folytatna, az ilyen tevékenység nem minősül az adatkezelő által folytatott adatkezelésnek. A tájékoztatóban meghatározott adatfeldolgozó részére történő adattovábbítás a felhasználó/ érintett külön hozzájárulása nélkül végezhető.

Az adatfeldolgozók az adatkezelővel kötött szerződés, és a kapott utasítások szerint, kizárólag a kezelt adatok körében jogosultak eljárni. Az adatfeldolgozók a továbbított és általuk kezelt vagy feldolgozott adatokat a GDPR által előírt rendelkezésekkel összhangban kötelesek rögzíteni, kezelni, feldolgozni. Az adatfeldolgozó további adatfeldolgozó igénybe vételére csak az adatkezelő előzetes hozzájárulásával jogosult.

Személyes adatok harmadik félnek történő kiadása kizárólag hatósági, bírósági határozat, rendelkezés, alapján, vagy az érintett előzetes, kifejezett hozzájárulása esetén lehetséges. Kivételt képez ez alól, ha jogszabály ettől eltérően rendelkezik.

 

Cookie-k ( sütik ) használata a honlapon:

A honlapok használatával Ön hozzájárulását adja ahhoz, hogy cookie-kat használjunk, azt a honlap megnyitásakor megjelenő kis ablakban „Értem” szövegre kattintva teheti meg, amely döntését utólag meg is változtathatja bármikor. Amennyiben nem ért egyet a cookie-k ilyen használatával, böngészőjét ennek megfelelően állítsa be, vagy ne használja a honlapokat. Ön a cookie-k alkalmazásának tiltásával tudomásul veszi, hogy a honlapok használata nem biztos, hogy teljes körű alkalmazhatóságot biztosít.

A cookie-k vagy „sütik” olyan fájlok vagy információk, (kis adatcsomagok)  amelyek a felhasználó számítógépén, okos telefonokon vagy táblagépeken stb. tárolódnak, amikor meglátogatja a honlapokat. Egy cookie tartalmazza a honlap nevét, ahonnan a cookie jött, hogy milyen hosszan marad az eszközén, és az értékét, ami általában egy véletlenszerűen generált egyedi szám.

 

A cookie-k típusai, használatuk

Munkamenet cookie: ezek a cookie-k ideiglenesen aktiválódnak, amíg a böngészés folyik. Azaz, attól a pillanattól, amikor a felhasználó megnyitja a böngésző ablakot, addig a pillanatig, amíg be nem zárja azt. Amint bezárul a böngésző, minden munkamenet cookie törlődik.

Állandó (analitikus/teljesítmény) cookie: Ezek a cookie-k lehetővé teszik a honlapot felkeresők felismerését és megszámlálását, és annak megismerését, hogyan navigálnak használat közben a weboldalon. Ezek a cookie-k a felhasználó eszközén maradnak a cookie-ban meghatározott ideig. Minden alkalommal aktiválódnak, amikor a felhasználó meglátogatja a honlapokat.

Saját (funkcionális) cookie: Ezek lehetővé teszik, hogy felismerjük Önt (illetve az Ön gépét, illetve böngészőjét), ha ismét felkeresi a honlapokat. Ennek köszönhetően személyre szabhatjuk az Önnek kínált tartalmakat, név szerint köszönthetjük Önt, és megjegyezhetjük preferenciáit (például az Ön által kiválasztott nyelvet vagy régiót).

Harmadik fél cookie: amikor egy felhasználó meglátogat egy oldalt, egy másik fél (pl. Facebook) aktiválja a cookie-t a honlapon keresztül.

 

Honlapunk meglátogatásakor a Google Analytics, Google Adwords és Facebook követőkódok gyűjtenek információkat:

 • Google Analytics – A Google látogatottságmérő analitikai szolgáltatásának sütije, amely a felhasználói tevékenységeket az egyes felhasználókat személyesen nem azonosítható módon vizsgálja (pl. járt-e már korábban az oldalon).
 • Facebook.com és Google+, harmadik fél funkcionális cookie-jai – Az egyes tételek oldalán található „Tetszik”, „Megosztás” és „G+1” gombok állapotának megjegyzésére és kezelésére.

Ezzel kapcsolatosan részleteket a Facebook, illetve a Google Plus oldalain tudhat meg.

 

Kérjük, nézze meg az Ön által használt böngésző információkat, ha többet kíván megtudni a böngésző beállításokról és azok módosításáról. A népszerűbb böngészők cookie-beállítási útmutatóit itt találja: •Mozilla Firefox - https://support.mozilla.org/hu/kb/S%C3%BCtik%20kezel%C3%A9se

 

Az adatkezelés célja, kezelt adatok köre, az adatkezelés időtartama

A honlapok látogatása

Az adatkezelő rendszere automatikusan rögzíti a felhasználó IP címét, utolsó belépésének időpontját, és a cookie-azonosítókat.

Az adatkezelés célja: A honlapok által közvetített szolgáltatások fejlesztése.

Az adatkezelés jogalapja: Az adatkezelő jogos érdeke

A kezelt adatok köre: Az adatkezelő rendszere automatikusan rögzíti a felhasználó IP címét, utolsó belépésének időpontját, és a cookie-azonosítókat.

Az adatkezelés időtartama: 8 év

Az érintettek köre: A honlapokra látogatók.

Az adatkezelés jogalapja: Az érintett hozzájárulása.

Az érintett hozzájárulásán túl a polgári törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény 2:48 § (2) bekezdése. A gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény (Grt.) 6.§ (1) bekezdése alapján közvetlen üzletszerzés céljából reklámot természetes személynek, mint reklám címzettjének közvetlen megkeresése módszerével (így különösen elektronikus levelezés vagy azzal egyenértékű más egyéni kommunikációs eszköz útján, a postai küldemény kivételével) és közösségi médián keresztül is (pl.: Facebook, Instagram, Messenger illetve Viber alkalmazásokon keresztül) kizárólag akkor közölhetnek, ha ahhoz a reklám címzettje előzetesen, önkéntesen, egyértelműen és kifejezetten hozzájárult.

 

- Papír alapú kézi számla adatok kezelése

Az adatkezelés célja: Elitro Europe Kft., kereskedelmi tevékenység és egyéb szolgáltatásokat igénybe vevő természetes személyek és cégek részére kiállítandó számla elkészítése.

Az adatkezelés jogalapja: 2000. évi C. törvény a számvitelről Szvt. jogszabályi felhatalmazása alapján A kezelt adatok köre: név, számlázási cím, e-mail cím

Az adatkezelés időtartama: A számla kiállítását követő 8 évig

Az érintettek köre: A kereskedelmi tevékenységet és szolgáltatást igénybe vevő természetes személyek.

 

Az érintettet az adatkezeléssel összefüggésben megillető jogok, az adatkezelő kötelezettségei és a jogérvényesítés lehetőségei:

 • Tájékoztatáshoz való jog: Az adatkezelő az adatkezelés lényeges szempontjairól, arról hogy milyen adatot, meddig kezel az érintettről, érthető formában tájékoztatást köteles nyújtani. A tájékoztatásnak lehetőleg már a személyes adatok felvétele előtt meg kell történnie. Ha erre nincs mód úgy az első lehetséges időpontban.
 • Hozzáféréshez való jog: Az érintett kérhet tájékoztatást arról, hogy történik-e rá vonatkozó adatkezelés, és ha igen, akkor mely adatait kezelik.
 • Adatok helyesbítésének kérése: Az érintett jelezheti, hogy a kezelt adatok pontatlanok, és kérheti, hogy azok helyett mi kerüljön feltüntetésre, illetve kérheti a kiegészítésüket.
 • Törléshez való jog: Az érintett bármikor kérheti adatai törlését, amely azonban nem érinti a visszavonás előtti adatkezelés jogszerűségét. Amennyiben az adatkezelő hozzáférést engedett harmadik félnek a törölni kért adatokhoz, akkor tájékoztatnia kell mindazokat, akik számára elérhetővé tette az érintett adatot, hogy minden hivatkozást, illetve náluk tárolt személyes adatot töröljenek. Az adattörlést követően az adatok nem visszaállíthatók. Az interneten megvalósuló adatkezelés során nem csak egy adatkezelőnél rögzülnek az adatok, hanem sok más adathordozón is. Az érintett az adatok minden lehetséges elérési pontján töröltetheti azokat. Az adattörlési kötelezettséget az adatkezelő nem köteles végrehajtani, ha a személyes adat kezelésre jogszabály felhatalmazást adott, a törlés a véleménynyilvánítás szabadságát sértené, jogi igények érvényesítéséhez az adat szükséges. Az adatkezelő ezekben az esetekben a törlés megtagadásnak okát megjelölve köteles erről tájékoztatást nyújtani
 • Az adatkezelés korlátozásához való jog: Az érintett kérheti személyes adatai kezelésének korlátozását az alábbi esetekben: Az adatok pontosságának ellenőrzési időtartamára, az adatkezelés jogellenes, de az érintett ellenzi az adattörlést, e helyett korlátozást kér, az adatkezelés célja megvalósult, de az érintett jogi igények érvényesítéséhez igényli az adatkezelést.
 • Adathordozhatósághoz való jog: Az érintett kérheti, hogy a rá vonatkozóan kezelt adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban (pl. .doc, .pdf stb.) megkapja, továbbá jogosult arra, hogy ezeket az adatokat egy másik adatkezelőnek továbbítsa anélkül, hogy ezt akadályozná az eredeti adatkezelő.
 • Tiltakozáshoz való jog: Az érintett jogosult arra, hogy a saját helyzetével kapcsolatos okokból kifolyólag bármikor tiltakozzon személyes adatainak meghatározott okból történő kezelése ellen. Az adatkezelő a tiltakozást megvizsgálja.

 

Továbbá, társaságunknak bejelentési kötelezettsége keletkezik az adatvédelmi incidensek, azaz személyes adatokkal kapcsolatos jogsértések esetén. Az adatkezelő általi tudomásszerzést követően haladéktalanul, de legkésőbb 72 órán belül. Kivétel ez alól, ha a személyes adatok megsértése valószínűsíthetően nem okoz nagy sérelmet az érintettek számára. A bejelentést ilyenkor a felügyeleti hatóság (NAIH) felé kell megtenni. Az incidenssel érintett személyeket csak akkor kell értesíteni, ha az adatsértés számukra valószínűsíthetően nagy kockázatot jelent. Ha az adatfeldolgozó észlel jogsértést, ő is köteles ezt bejelenteni, mégpedig az adatkezelő felé. Az incidens nyilvántartást vezetjük és jelentjük amennyiben az szükséges.

 

Az érintett az adatkezelő működésével, a személyes adatok kezelésével kapcsolatos kérdéseivel, észrevételeivel közvetlenül az adatkezelőhöz írásban fordulhat az alábbi elektronikus címen: info@elitro.hu

Az érintett kérelmének, a kérelem beérkezésétől számított 30 napon belül teszünk eleget. Szükség esetén, figyelembe véve a kérelem összetettségét és a kérelmek számát, ez a határidő további két hónappal meghosszabbítható, a késedelem okainak megjelölésével a kérelem kézhezvételétől számított egy hónapon belül tájékoztatja az érintettet.

Amennyiben az érintett a kapott tájékoztatással nem ért egyet és álláspontja szerint az adatkezelő tevékenységével vagy mulasztásával jogsértést követett el, úgy vizsgálatot kezdeményezhet a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál. A Hatóság vizsgálata ingyenes.

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elérhetőségei:

1530 Budapest, Pf.:5.

1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c

Telefon: 06 1/391-1400

E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu

Honlap: www.naih.hu

 

Az érintettnek továbbá lehetősége van személyes adatainak megsértéséből eredő jogainak védelme érdekében Bírósághoz fordulni. Az egyéb közigazgatási vagy nem bírósági útra tartozó jogorvoslatok sérelme nélkül, minden természetes és jogi személy jogosult a hatékony bírósági jogorvoslatra a NAIH rá vonatkozó, jogilag kötelező erejű döntésével szemben.

A per elbírálása a Törvényszék hatáskörébe tartozik. A per – az érintett választása szerint – az érintett lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti Törvényszék előtt is megindítható.

Hatályos: 2021.november 3. naptól

A weboldalon található minden képi anyag az Elitro Europe Kft. tulajdonát képezi!

Ezen anyagok nem másolhatók és nem felhasználhatók, csak Elitro Europe Kft. engedélyével lehetséges.